Return to site

Queer Arts Festival

En GenderFlux was erbij

Kinky Pinky Tentoonstelling bij http://Lifeisart Galerij

With works of Diane Bogaerts, Barry Camps & Eckes, Sacha Eckes, Christian Van Maele, Kana Miyaura, Alec Nierinck, Stan Van Steendam.

Homo Copulandus Tentoonstelling bij http://Pjez Unik 

Enjoy the artwork from Wim Adriaenssens, Bertrand Catteuw and Greet Ketelaers

Openingsavond van het Antwerp Queer Arts Festival, met een hapje en een drankje. U kan er de expositie met werk van Mehdi-Georges Lahlou bezoeken. De kunstenaar zal er eveneens een performance brengen in de prachtige Galerie Verbeeck-Van Dyck op het "het Eilandje”, vlakbij het MAS museum.

Het werk van Mehdi-Georges Lahlou heeft als centrale thema's religie, culturele identiteit en gender.
Met dank aan de medewerking van Galerie Transit, vertegenwoordiger van de kunstenaar.

Micha Meinderts, auteur van de Arthur Hartman-trilogie stelt zijn nieuwe boek voor: "Aldus Sybren".
Sybren, pas gescheiden, verhuist na twintig jaar Amerika terug naar Rotterdam, waar, afgezien van een oom, niemand hem kent en niemand weet dat hij tot drie jaar geleden nog door het leven ging als vrouw. In zijn nieuwe land, zijn nieuwe lijf en in zijn nieuwe rol als single homoman probeert Sybren uit te vinden wat hij wil, en met wie...

Kartonnen Dozen organiseert deze lezing tijdens het Antwerp Queer Arts Festival. Meer info: www.queerarts.be.

 

Op zondag 7 augustus brengen we het filmdebuut van de Marokkaanse schrijver Abdellah Taïa: Salvation Army (L'Armée du salut). De filmadaptatie van zijn eigen boek is de eerste film met een expliciet homothema, dat goedgekeurd werd door de Marokkaanse autoriteiten.

"De film vertelt het verhaal van Abdellah, een homoseksuele jongen, die opgroeit in een arbeiderswijk in Casablanca. Hij gaat op zoek naar zijn eigen plaats in zijn grote familie, gevangen tussen zijn autoritaire moeder en geliefde oudere broer."

 

Op Maandag 8 Augustus organiseren we een vernissage. U kan er werk bewonderen van de Frans-Algerijnse Lynn SK. Photographe de l'intime, elle trouve son inspiration dans l'instabilité de sujets quotidiens et dans une fascination sans relâche pour son entourage.
En daar stopt de pret niet. De Zwitserse Cornelia Stahl maakt objecten die ze beschrijft als 'stille verhalen over gewone sitiaties en omstandigheden van mensen in onze samenleving'. Een uitnodiging tot reflectie.

Dichter en meest geliefde Klara-presentator Bart Stouten zal ter plaatse en in interactie met het publiek een gedicht creëren. Een Andy Warhol moment op zijn Vlaams. Een master class poëzie als het ware.

 

Start Antwerp Pride Week

Op de 21ste verdieping van de Antwerp Tower trakteren we u op een spectaculair uitzicht op de stad én op ravissante hosts Laura Van Rossum en Naomi Beeldens. Zij leiden u veilig doorheen een diverse avond. 

THEATER

Dit jaar kijkt het Queer Arts Festival naar het oosten met een focus op 'queer Arabia'. 
Toneelmaker Mokhallad Rasem (Toneelhuis) brengt zijn voorstelling 'Body Revolution'. 

LITERATUUR en PERFORMANCE

Multigetalenteerde Mounir Samuel brengt een 'provocatief cabaret over seksuele vrijheid in het Midden-Oosten'. Geboren als Mounique Samuel, is hij bekend als Midden-Oosten correspondent, schrijver, activist en een verdomd goede danser. 

Saleem Haddad is een schrijver en hulpverlener. Hij is geboren in Koeweit en zoon van een Iraaks-Duitse moeder en een Palestijns-Libanese vader. Zijn domicilie stond achtereenvolgens in Jordanië, Cyprus Canada en het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft internationale werkervaring bij onder meer Dokters Zonder Grenzen in Jemen, Syrië, Irak, Libya, Lebanon en Egypte. En dan vindt hij ook nog de tijd om te schrijven. Met 'Guapa' leverde hij een straffe eerste roman af. 

Lore Borremans danst bij Jan Fabre's Troubleyn. Zij was onder meer te zien in het epische Mount Olympus. Speciaal voor het festival maakt ze een solo. 

MUZIEK

En vooraleer we de rest van de nacht dansen op kamerbreed tapijt, brengen Gregory Frateur en Tijs Delbeke (Dez Mona) u alvast in de stemming met live muziek. Dj's PiNGPoNG houden u de rest van de nacht lekker aan de gang!

 

Het Roze Huis Antwerpen and Den Draak invite you to the Midsummer Party, the free opening party of Antwerp Pride.

Ook in 2016 openen we Antwerp Pride met een zwoele zomerparty op en rond de Draakplaats!

 

Spaghetti avond bij http://www.atthis.be 

Ter gelegenheid van de 400e verjaardag van de dood van Shakespeare brengt het Londense "The Fourth Choir" het concert "The Dark Lady and the Tender Churl", dat in april voor een uitverkochte zaal in Londen werd opgevoerd. 

Niet veel mensen weten dat Shakespeare een aantal van zijn mooiste liefdesgedichten schreef voor een mooie jongeman (de “tender churl”) - terwijl hij ook een affaire had met een getrouwde vrouw, bekend als "the Dark Lady". Shakespeare ontdekte op de koop toe dat zijn Tender Churl en the Dark Lady achter zijn rug om eveneens het bed deelden. The Fourth Choir’s concert brengt deze liefdesdriehoek met koormuziek uit de tijd van Shakespeare tot nu, terwijl actrice Alexandra Oppo (Isabelle d'Este in "Borgia") voor een genderbending performance zorgt met enkele van de meest bekende Sonetten van de bard. Dit alles in de prachtige kapel van het Elzenveld en voorafgegaan door een receptie. 

 

Pride day 15 augustus

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly