Return to site

Het Roze Huis Antwerpen - Protestactie tegen homogeweld in Tsjetsjenië

Samen met andere verenigingen van Het Roze Huis Antwerpen is GenderFlux solidair met de wereldwijde LGBT gemeenschap.

Joppe, Björn, Elise, Robertina en Aaron waren bij de protestactie.

Zondag is er in Antwerpen 'De Grote Omarming' van Plan A. Voor die actie trekken holebi's en transgenders naar het Russische consulaat om te protesteren tegen de klopjacht op homo's in Tsjetsjenië.
 
"We moeten ook hier alert blijven", zegt de voorzitter van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen, Marcia Poelman. "Je kan ons niet negeren of isoleren, zelfs al sluit je ons op. Met die duidelijke boodschap nemen we nu zondag om 14 uur aan het consulaat een groepsfoto. We stralen fier voor de lens. Een duidelijk signaal aan de vertegenwoordigers van de Russische Federatie die op het consulaat werken."
 
"De horror in Tsjetsjenië tegen holebi’s en transgenders moet stoppen en een onafhankelijk onderzoek moet klaarheid brengen over de feiten."

"Ook in onze stad duiken berichten op van gaybashing. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Pascal Van Gysel die enkele weken geleden slachtoffer werd van homofoob geweld", zegt Poelman.
 
"We moeten in België alert blijven voor het verschil tussen de tolerantie op papier en op straat. Wettelijke verworvenheden, zoals de openstelling van het huwelijk, en een toegenomen openheid ten aanzien van holebi’s en transgenders mogen ons niet in slaap wiegen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly