Return to site

GenderFlux Evaluatie 2016

 • Januari Nieuwjaarsreceptie = is leuk wanneer we in groep gaan.
 • Februari Film The Danish Girl = Metropolis is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer, niet iedereen is in staat om ’s avonds terug naar huis te gaan met de trein. UGC is gemakkelijker bereikbaar voor mensen met openbaar vervoer maar dan weer niet voor de auto. Een film in HRH draaien is nog beter = goedkoper + gemakkelijk bereikbaar + nabespreking is beter te organiseren (in café is weinig privacy en veel lawaai).
 • Maart Debat stereotypen en schoonheidsidealen = Thema was goed gekozen. De maatschappij en transgemeenschap is hier erg mee bezig. De vorming liep in het begin wat stroef, de projectie van docu op You Tube verliep moeilijk, mix info & debat was een goede methodiek.
 • April Workshop Zelfzeker zijn = Thema was goed gekozen, interactief en reflectie is een goede combinatie van methodieken.
 • April Vreak theater = Het was een leuke voorstelling en avond.
 • Mei Deelname Brussels Pride = We hebben onze solidariteit betuigd voor een activiteit (Rememberance day) van Vlaams Brabant. We liepen voor het eerst mee met een banner wat een leuke ervaring was.
 • Mei Debat Zin en onzin van pride = Thema was goed gekozen: interessant debat met veel verschillende meningen. Methodiek was ideaal gekozen voor deze debatavond.
 • Mei Bezoek Boysproject  = Een lage opkomst. Een aantal leden hadden afgezegd wegens ziekte. Midden in de week = is moeilijk wegens werk? Het was een zeer interessante avond. We gaan Boysproject vragen om tot bij ons te komen. Dit lijkt ons laagdrempeliger.
 • Mei Vreak theater = Het stuk lag ons zo niet. Doch heeft Vreak zeker ook boeiende vertoningen. We blijven gaan!
 • Juni Workshop Relaties enzo met WIJ en Holebi 40+ = Het thema was goed gekozen, leden zijn hier erg mee bezig. De gekozen methodieken waren goed, Johanna was heel goed als vorminggever. We gaan Johanna nog voor andere workshops vragen. Het was jammer dat bij de duovorming tijdens workshop de leden niet spontaan gemixt werden. We zochten “gekenden” op ipv te mixen. De doelstelling van elkaar te leren kennen ging hierdoor een beetje verloren. Ook achteraf zochten we elkaar niet op, op het terras gingen mensen bij hun eigen vereniging zitten. Beter afspreken met bestuursleden van WIJ over opzet van samenwerking
 • Juni Bezoek Shouf shouf = Was interessant, we kregen uitleg over Ramadam en Iftar. ShoufShouf had veel vragen over transgender-zijn. Dit was voor ons wel leuk, ze waren oprecht geïnteresseerd.
 • Juni Boeklezing Maan  = We hadden een hogere opkomst verwacht omdat het een transboek was.
 • Juli Workshop SOA & Hiv = Zeer goede en informatieve workshop. Interactief en met vele linken naar transthema.
 • Juli Wandeling met HijZijZo = Zeer geslaagde activiteit. We werden hartelijk ontvangen met een picknick. Vanaf het begin praatte iedereen met iedereen. Zeker voor herhaling vatbaar.
 • Zomer Bezoeken transgendergroepen Gent – Leuven – Brugge - Hasselt = Gent was voor onze leden geen leuke activiteit. We werden niet ontvangen: Gent zat met Gent te praten en het was moeilijk om te mixen vanwege “den toog” waar iedereen aan zat en waar je nog moeilijk bij kon. Sommige leden waren erg teleurgesteld want ze hadden hier naar uitgekeken. We hadden deze ontmoeting niet voorbereid omdat we dachten dat de ontmoeting spontaan zou verlopen. Maar blijkbaar moet er toch tijd genomen worden om de leden aan elkaar voor te stellen. Leuven kende een lage opkomst maar was dankzij het onthaal door Lisa best gezellig. Brugge was ontzettend gezellig en Hasselt is door omstandigheden in het water gevallen. We onthouden dat introductie van leden aan elkaar belangrijk is.
 • Juli Middelheim geleide wandeling met Atthis = We hadden een grotere opkomst verwacht. Sommige leden waren ziek. Het was ook vakantie en een feest/brugdag. De activiteit zelf was erg leuk. De wandeling nodigde uit tot gesprekken en ook op het terras werd er verenigingoverschrijdend gepraat. We merken dat als we Atthisleden tegenkomen, we herkent worden, begroet en er wordt even bijgepraat. Dat vinden we leuk.
 • Augustus Deelname Pride Antwerpen = Onze eerste deelname was een groot succes. We hebben een zelfontworpen banner, die we fantastisch vinden. De helft van onze leden liep voor de eerste keer mee in hun gewenste gender. We kijken heel tevreden terug op deze activiteit. Wel beter afspreken wàt we gaan doen vlak nà de Pride.
 • Augustus Praatavond over onze deelname aan de Pride = Ons zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Er werd feedback gegeven, er zijn ideeën voor volgend jaar. Volgend jaar willen we bv flyeren en eventueel actie voeren. Iedereen voelde zich zo betrokken, de activiteit zorgde voor een enorme verbondenheid. Er werd heel wat (bij) gepraat. Het was ook duidelijk dat GF nog eens een praatavond had ipv een workshop/lezing.
 • September Workshop Facebook en privacy door Vorming Plus = Kennisoverdracht gebeurde van de hak op de tak, was heel verwarrende uitleg, de man wist er blijkbaar zelf niet veel van. We hadden er meer van verwacht, we moeten beter peilen naar de voorkennis van onze deelnemers om een juiste workshop te kiezen.
 • September Boekvoorstelling Micha Meinderts = We hadden meer volk verwacht gezien het thema (transman & relatie), de auteur en het boek dat zowat iedereen heeft gelezen/wil lezen. Niettemin was het een gezellige dag.
 • Deelname transgemeenschap aan L-day = manier waarop transmannen zich profileren (te plat, te seksueel, te assertief, te direct) en dat Trans* thema te weinig gekend is bij vele mensen

  Voorstel: WS trans* op L-day zelf + LGB community actief uitnodigen op T-day en daar ook een WS geven.

 • Oktober Workshop Make up en authentiek scheren = Make-up; de vorminggever was nogal direct in omgang, wat sommige afschrikte. De workshop zelf was heel goed. Het principe van “vrije bijdrage” beter afspreken hoe we dit introduceren in de groep, het ging een beetje verloren waardoor er weinig geld is opgehaald.

  Scheren: was een zeer leuke workshop. Interessante informatie.

 • November - Tday = Interessante workshops, sommige keigoed, andere wat minder maar niettemin boeiend. GenderFlux had een grote groep vrijwilligers waarvoor Ne Dikke Merci!
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly